Upoznajte nas

Restoran je otvoren 10. rujna 2010. godine. Od početka su dvojica braće Tomislav i Ivan imali isti cilj – u centru grada ponuditi tradicionalna zagrebačka jela po pristupačnim cijenama i ugodnu obiteljsku atmosferu. U vrlo kratkom vremenu za Lanternu na Dolcu se čulo i do Londona. Svako jutro namirnice nabavljamo od kumica s Dolca i zato možemo garantirati da je svaki sastojak jela svjež.

Ivan i Tomislav Švagelj

Osnivači

Kapacitet

• unutarnji prostor ima kapacitet 40 mjesta (idealno za organizaciju događanja i dolazak grupa gostiju
• terasa je otvorena tijekom ljetne sezone, ima kapacitet od 25 mjesta s pogledom na katedralu

Tradicija

Restoran je smješten u jednoj od najstarijih ulica u staroj jezgri Zagreba, u podrumu koji je star preko 300 godina. Interijer stvara posebnu i toplu atmosferu jer je nadsvođen originalnim ciglama koje se lijepo ističu. Na taj način, s mirisom povijesti i gradskih legendi stapa se vrhunski užitak tradicionalne zagrebačke gastronomije.

Željeli smo kroz prostor i hranu spojiti moderno i tradicionalno, pa smo neke ideje dobili i iz stare kuharice iz 1854. godine, koju smo pronašli u Muzeju grada Zagreba. Nismo se htjeli odreći našeg hrvatskog okusa, te smo u svu tradiciju dodali i neki svoj sastojak.

restoran naslovna

Ponuda

Naš jelovnik je spoj modernog i tradicionalnog. Nikad nećemo odustati od kvalitetnih namirnica. Svojim ugledom i imenom jamčimo Vam vrhunsku gastronomsku ponudu. Svako jutro namirnice nabavljamo od kumica s Dolca. U našem restoranu znamo da ne možemo do u tančine svakome gostu pogoditi okus koji mu najbolje odgovara, ali možemo jamčiti da je svakog jutra svježa namirnica stigla sa glavne zagrebačke tržnice, tzv. trbuha grada.

Chef

Marko Miljković

Od 19 godina kuharskog iskustva, u Lanterni je proveo posljednjih pet. Točnije rečeno, on je naš glavni kuhar od otvaranja restorana. Markove recepte možete pronaći u časopisu Dobra hrana te u emisijama InMagazin. Svojevremeno je osvojio treće mjesto na Danima maslinovih ulja. Gosti iz Kine i Japana oduševljeni su hranom koju dobiju na svom tanjuru, što potvrđuju brojne pohvale na TripAdvisor-u. Za sebe kaže da obožava kuhati, a omiljeno jelo mu je ono koje sljedeće priprema.

chef

Zaposlenici

TripAdvisor