Categories

Humanitarna vecera za Don Kihot

Pridružite nam se na humanitarnoj večeri u četvrtak 13.4. u Restoranu Lanterna na Dolcu i uz finu zagrebačku hranu pomozite radu naše udruge.

Humanitarna večera će biti 13. travnja od 19:30, u Lanterni na Dolcu, Opatovina 31 u Zagrebu.

 

Pripremili smo vam večeru s tri slijeda jela (predjelo, glavno jelo i desert) i čaša pjenušca za 140 kuna po osobi, čime direktno pomažete radu naše udruge. Lanterna na Dolcu je restoran koji nudi vrhunsku hranu i vina, nalazi se u najstarijoj ulici u Zagrebu u podrumu starom preko 300 godina. Poslužuju svježu hranu od namirnica s Dolca sa starim zagrebačkim receptima kojima su dodali svoj novi štih.

Nakon izgradnje novog jahališta kojeg smo uspjeli ostvariti uz pomoć svih vas i pomoć trvtki donatora, sljedeća velika želja nam je obnoviti jahaću opremu i omogućiti primanje novih jahača u naš program terapija pomoću konja.

Rezervirajte svoje mjesto na donkihot@donkihot.hr ili na naš broj telefona 01 481 9009 i odaberite jedan od menija:

Vegetarijanski menu:

  • Polpete od riže i bućinih sjemenki s pireom od graha
  • Toplo hladna salata s povrćem (grašak, rikula, kukuruz, paprika…) i pommes od mrkve
  • Panna Cotta s malinama

Mesni menu:

  • Juha od govedine s komadićima mesa i trakicama povrća
  • Medaljoni lungića umak od pršuta i kadulje s kroketima
  • Pita od limuna i limete

Lijepo se obucite, sredite i vidimo se u četvrtak u Lanterni na Dolcu – na druženju bez blatnih čizmi.

 

UpoznajteDon Kihot

 

Mi smo Don Kihot – Udruga za terapiju pomoću konja. Na imanju na Šimunčevečkoj cesti kod Sesveta imamo osam konja i redovno brinemo za 40-ak djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom kojima omogućujemo terapije pomoću konja. Zbog nedostatka sredstava za brigu o konjima, roditelji djece za terapije pomoću konja moraju uplaćivati redovite donacije. Ulažemo velike napore u prikupljanje sredstava kako bismo omogućili bolje uvjete za terapiju pomoću konja za naše korisnike. Prošle godine smo uz pomoć naših sugrađana i tvrtki donatora izgradili novo jahalište s kojim su nam terapije omogućene i nakon kišnih dana.

Novi cilj nam je kupiti novu opremu za konje kako bismo mogli povećati broj jahača unutar naših programa.
Osim u novčanim sredstvima ili preko naše humanitarne večere, Udruzi možete pomoći i u hrani za konje: sijeno, kušić, zov, kukuruz, jabuke, mrkve… Članovi naše Udruge su visokoobrazovani ljudi koji imaju veliku želju za radom, volontiranjem i pomaganju djeci s poteškoćama u razvoju. Iza sebe već imamo nekoliko uspješnih suradnji s državnim institucijama i privatnim tvrtkama i uvijek smo otvoreni za nove suradnje. Bilo da je riječ o donaciji, pokroviteljstvu ili uzajamnoj promociji.

www.donkihot.hr