Upoznajte nas

Restoran je otvoren 10. rujna 2010. godine. Od početka su dvojica braće Tomislav i Ivan imali isti cilj – u centru grada ponuditi tradicionalna zagrebačka jela po pristupačnim cijenama i ugodnu obiteljsku atmosferu. U vrlo kratkom vremenu za Lanternu na Dolcu se čulo i do Londona. Svako jutro namirnice nabavljamo od kumica s Dolca i zato možemo garantirati da je svaki sastojak jela svjež.

Ivan i Tomislav Švagelj

Osnivači

Kapacitet

• unutarnji prostor ima kapacitet 40 mjesta (idealno za organizaciju događanja i dolazak grupa gostiju
• terasa je otvorena tijekom ljetne sezone, ima kapacitet od 25 mjesta s pogledom na katedralu

Tradicija

Restoran je smješten u jednoj od najstarijih ulica u staroj jezgri Zagreba, u podrumu koji je star preko 300 godina. Interijer stvara posebnu i toplu atmosferu jer je nadsvođen originalnim ciglama koje se lijepo ističu. Na taj način, s mirisom povijesti i gradskih legendi stapa se vrhunski užitak tradicionalne zagrebačke gastronomije.

Željeli smo kroz prostor i hranu spojiti moderno i tradicionalno, pa smo neke ideje dobili i iz stare kuharice iz 1854. godine, koju smo pronašli u Muzeju grada Zagreba. Nismo se htjeli odreći našeg hrvatskog okusa, te smo u svu tradiciju dodali i neki svoj sastojak.

3L4A9254

Ponuda

Naš jelovnik je spoj modernog i tradicionalnog. Nikad nećemo odustati od kvalitetnih namirnica. Svojim ugledom i imenom jamčimo Vam vrhunsku gastronomsku ponudu. Svako jutro namirnice nabavljamo od kumica s Dolca. U našem restoranu znamo da ne možemo do u tančine svakome gostu pogoditi okus koji mu najbolje odgovara, ali možemo jamčiti da je svakog jutra svježa namirnica stigla sa glavne zagrebačke tržnice, tzv. trbuha grada.

 

 

 

TripAdvisor